sobota 29. srpna 2015

Přešlapy - paletka Physician´s Formula

Tak jsem se konečně rozhoupala a zařadila do mého blogu rubriku PŘEŠLAPY. Dnes Vám tu chci ukázat jeden produkt, který jsem si někdy začátkem roku celá šťastná objednala na Galaxii přání za cenu 469 Kč. Myslím, že je to i poměrně známá značka, a tak jsem doufala, že budu spokojená. Bohužel to dopadlo jinak :(


Paletka od značky PHYSICIAN´S FORMULA Shimmer Strips Extreme Shimmer se mi zalíbila na první pohled. V té době jsem zrovna toužila po paletce, která bude obsahovat mé oblíbené odstíny jemné růžové, zlaté, béžové a hnědé. Zároveň jsem chtěla, aby stíny obsahovaly trochu shimmeru, aby se mi hezky leskly na očích ;)
Paletka měla i krásnou krabičku, kterou už bohužel nemám, tak jsem Vám ji nemohla vyfotit.
Obal samotné paletky je docela hezký a pevný, Zepředu i zezadu je plný třpytek, které kupodivu ani moc neopadávají. Po manipulaci s paletkou jich ulpí na rukách fakt zanedbatelné minimum, v tomto problém není. Víčko paletky se otevírá překvapivě na kratší straně (směrem doleva ;) ), což se mi zpočátku zdálo nepraktické na držení v ruce, ale víčko jde po otevření naštěstí přetočit dozadu aniž by něco ruplo či prasklo, takže se drží pohodlně.
Paletka obsahuje i "úžasný" aplikátor na stíny, který je jako vždy nepoužitelný.





Zatím to vypadá celkem v pohodě, že jo? ;) Kde je tedy ten zakopaný pes? Samozřejmě v tom hlavním, a to ve stínech!
Oficiální popis u paletky nám říká :
Paletka očních stínů je složená ze šesti vysoce pigmentovaných lesklých stínů. 
Stíny s nepřekonatelným multi-reflexním leskem a výdrží až 24 hodin.
Bez obsahu parabenů, hypoalergenní, nekomedonní, dermatologicky testované, vhodné pro citlivou pleť.
Takže........
co se týká pigmentace. Není špatná, řekla bych, že je slušná, ale za vysoce pigmentované tyhle stíny určitě nepovažuji. Nepřekonatelný lesk mají, ale je tak nepřekonatelný a plný třpytek, že to fakt neskousnu :D


A teď avízovaná výdrž 24 hodin!!! To fakt některé stíny můžou mít?! Já takové neznám a tyhle to tedy nejsou ani náhodou. Vyzkoušela jsem je bez báze i s bází (UD, Dermacol, W7, Sephora, Catrice) - a nic! Nedaly mi pomalu ani tři hoďky. Odpoledne už je na víčkách nepoznáte a večer už tam máte jen nějaký neidentifikovatelný rozmázlý mastný flek.
A konzistence? Ano, ta je sice máslovitá, ale tady je to spíš zápor, ne klad. Máslovité jsou až moc, přitlačíte trochu víc na štětec a boříte se do stínu. Aplikace na víčka je hrozná, a i když jste co nejopatrnější, stejně Vám po obličeji popadá halda třpytek. Prostě hrůza!!!

Jaké je tedy shrnutí?
+  zajímavý obal
+  vcelku slušná pigmentace
-   příliš máslovitá konzistence
-   žádná výdrž
-   vysoká prášivost
-   vysoký obsah docela velkých třpytivých částeček

Tak co na ni říkáte? Nebo ji některá i máte? Když se tak dívám na ty swatche, nevypadají špatně a já téhle paletce dala fakt hodně šancí, ale prostě to nejde. Ne a ne a ne!!! Takže holka, je mi to líto, ale u mě končíš v koši :(

20 komentářů:

  1. Za takovou cenu by člověk čekal, že poslouží dobře. Škoda. Na té ruce vypadají pěkně, ale k čemu to je, když vydrží 3 hodiny?
    Moc hezky napsané. Jsem ráda, že já jsem se zatím nesetkala s ničím, co bych zařadila do rubriky Přešlapy. :))
    KattyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt bohužel k ničemu :( Já se s přešlapy setkávám hlavně u laků na nehty ;)

      Vymazat
  2. Mám podobnou zkušenost, mám trochu jinou barevnou variantu, ale dle popisu mají úplně stejnou konzistenci i výdrž. Držely jedině v kombinaci s bází od Artdeco. Ale od té doby, co tuto bázi nemám, tak je nemůžu nosit, zkoušela jsem na ně báze Too Faced, Avon, Gosh, Lorac a prostě nic, takže mi leží už hodně dlouho netknuté v koutě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že se našel někdo se stejnou zkušeností. Já jsem jí dala před pár dny poslední šanci a už ji nebudu dál doma sušit, takže letí do koše,

      Vymazat
  3. To je škoda, že je paletka taková. Koukala jsem na ni, když jsem chtěla vyzkoušet něco od této značky

    GA Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to škoda, téhle značce jsem věřila a pak mě to dost zklamalo.

      Vymazat
  4. Já právě od PF ještě nic neměla, ale hodně mě ta značka láká. Ikdyž je pravda, že na paletky jsem četla už více negativních recenzí :( Tak asi zkusím tvářenku nebo bronzer.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ještě koukni na blog Ordinary Life,tam je záporná recenze i na jejich tvářenku;-)

      Vymazat
  5. Odstíny vypadají dobře, ale ta aplikace a výdrž by mně zklamala tedy hodně..

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je škoda, že neseděla, ale alespoň vím, co nekupovat :/ Díky! :) The Colorful Blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač ;) S touhle paletkou fakt není o co stát...

      Vymazat
  7. Vypadá moc pěkně, ale je opravdu škoda, že není tak skvělá, jak vypadá.. myslím si, že je tato rubrika fajn, aspn budu vědět, co nemá cenu si kupovat a ušetřím :) Těším se na další článek :)
    Lovies 47
    Zvu tě na GIVEAWAY o knihu, náhrdelník a pleťovou masku

    OdpovědětVymazat
  8. oni mají na galaxii ještě tuhle ve stříbrné barvě a tu jsem si právě chtěla koupit...no, nekoupím. :/ děkuju za článek :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, raději nekupuj ;) Myslela jsem, že tato značka bude fajn, ale bohužel. Nevím, jak jiné jejich produkty, lákají mě, protože vypadají krásně a ty obaly jsou nádherné, ale asi už do nich nepůjdu. Snad jen na základě nějaké fakt kladné recenze.

      Vymazat
  9. No musím říct, že jsem zvažovala, že si paletku od PF koupím, ale asi si to po tvé recenzi rozmyslím. Nevypadá na to, že bychom spolu mohly být kamarádky... Škoda, obal má pěkný a odstíny taktéž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nejsem jediná.Když koukneš do komentářů,tak už je tam taky stejná zkušenost.

      Vymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost :-)
Jen prosím pište slušně,komentáře jsou moderované a objeví se až po schválení.Děkuji za pochopení ;-)