čtvrtek 21. května 2015

Moje oblíbené vůně

Tak je to necelý týden, co jsem Vás seznámila se svými dubnovými přehmaty a už jsem tu s dalším článkem. Tentokrát žádné průšvihy, jen samé příjemné věci. Tento měsíc je totiž vážně povedený, skoro pořád svítí sluníčko ( aspoň tedy u nás na Moravě ), všude něco kvete a voní, a tak se chci teď i já zaměřit na příjemné voňavé věcičky. A to mé oblíbené parfémy a tělové spreje. Když jsem teď tak zkoumala na internetu složení těch mých oblíbenců, přišla jsem na to, že v podstatě každý z nich obsahuje jednu nebo i dvě z vůní, které mám nejraději v jakémkoliv provedení ( sprchový gel, vonné svíčky, tělové mléko, květiny ), a to.......frézie, jasmín, vanilka, pomeranč a mandarinka.

Takže, jdeme na parfémy......


LANCOME - La Vie Est Belle


Už jen překlad názvu této vůně mluví za vše......" Život je krásný "






Tento parfém mě nejdříve upoutal v reklamě v televizi. Bylo to před vánocemi, jak to tak u reklam na parfémy bývá, a jeho tváří se stala Julia Roberts. Julia je herečka, kterou mám odjakživa hrozně ráda. Líbí se mi jak hraje, jak vypadá, jaké má názory, jak se prezentuje na veřejnosti, jak žije. I když je jí 47 let, tak svým přirozeným, nevyumělkovaným šarmem zastíní i o generaci mladší herečky. Přesně ona se hodí na to, být tváří tohoto parfému, který, cituji.......byl navržen tak, aby Vám okamžitě vykouzlil úsměv na rtech.
Tato vůně symbolizuje volbu žít svůj život podle sebe a naplnit ho tak krásou. I samotný flakon znázorňuje úsměv vybroušený do skla a stužka kolem jeho hrdla představuje vlající křídla, která evokují svobodu a nadhled :) A v tomto duchu byla natočena i ona reklama. Nenechat se svázat konvencemi, žít podle sebe, nebýt loutkou v rukou ostatních. Hned při prvním zhlédnutí reklamy na tenhle parfém jsem věděla, že se mi ta vůně bude líbit.
Samozřejmě jsem ji pak někde v parfumerii očichala, a bylo vymalováno :) Pak jen stačilo při každém tv spotu vrhat zasněné oči na obrazovku a dávat drahé polovičce najevo, že tohle je ta jediná správná věc, kterou mi Ježíšek může nadělit ;) A samozřejmě i nadělil. Mám ho v největším 100 ml balení, což je na jednu stranu super, na tu druhou je trochu problém tahat ho sebou v kabelce, celkem se pronese. Ale zas.....v případě bezprostředního nebezpečí se dá použít jako sebeobrana, protože tím 100 ml flakonem by fakt člověk snad i zabil :)
Ale teď k samotné vůni. Já mám raději sladší vůně, ale zas ne takové ty těžké orientální. Musí mít prostě jiskru. Tahle vůně, když se rozleží, je nádherně jemně sladká a přitom i sexy. Vydrží fakt dlouho, a když odložím oblečení do skříně, tak i po několika dnech jde stále na oděvu cítit. Je to ten typ vůně, kdy se Vás lidi ptají, čím to tak krásně voníte. A i když odejdu z bytu, tak tam jdu pak pořád cítit :)
Takže, konec řečí, pojďme kuknout na složení :
  • hlava   -   černý rybíz, hruška
  • srdce   -   jasmín, kosatec, květ pomerančovníku
  • základ -   pačuli, tonka fazole, vanilka, ořechy
U tohoto parfému jsem se víc rozpovídala, chápejte, je to moje jednička. U těch dalších se pokusím být stručnější :)



Calvin Klein - ETERNITY


Tak jako můj předchozí miláček má i tento parfém krásnou myšlenku. Kalvin ho věnoval své milované manželce Kelly jako symbol trvalé lásky a oddanosti. Eternity znamená věčnost a tento nápis nechal také vyrýt na snubní prsten své milované.




Tato vůně mě úplně prvně upoutala v nějakém článku od OrdinaryLife, protože je to také jeden z jejích největších oblíbenců. Riskla jsem to a objednala si ho z parfums.cz.
Ze začátku jsem si na tuhle vůni nemohla zvyknout, protože ač je jemně sladká a svěží zároveň, tak v ní jde cítit něco jiného než na co jsem byla zvyklá u mých voňavek. Pak jsem přišla na to, že to bude složka konvalinky, šalvěje a santalového dřeva, kteréžto vůně jsem předtím nějak nevyhledávala. Po nastříknutí je vůně celkem opojná, ale po chvíli přechází do lehkých květinových tónů. Někde jsem se dočetla, že Eternity vlastně voní jako náruč plná květin a to je fakt pravda.  Každopádně nakonec jsem si na tuto vůni rychle zvykla, ona je prostě originální a nezaměnitelná a také má úžasnou výdrž. Je hodně návyková a vím, že jsou ženy, které ji prostě nosí x let a ta vůně k nim prostě tak přirostla, že už ji nechtějí vyměnit za jinou. Eternity prostě dostává svému jménu a je věčná :)


Složení :

  • hlava   -   frézie, šalvěj, mandarinka
  • srdce   -   jasmín, lilie, růže, konvalinka, narcis, měsíček lékařský
  • základ -   ambra, pačuli, pižmo, santalové dřevo


AVON - Far Away Gold




Tato má třetí stálice se řadí do kategorie orientálně-květinových vůní.
Já orientální vůně nikdy moc nemusela, ale tahle mě zaujala v katalogu Avonu před loňskými vánocemi na první přičichnutí. A k tomu ještě má oblíbená myšlenka, stejná jako u La Vie Est Belle, že tento parfém je vyjádřením volnomyšlenkářství a svobody !!! :) 
Ale teď vážně. Samozřejmě, že vůni nekupuji na základě popisu, co že to má parfém vyjadřovat. Ale jak jsem řekla, vůně mě ihned upoutala, a to nejen svou jemnou nasládlostí a závanem pudru, ale také určitou svěžestí, kterou jsem hned odhadla na svůj oblíbený pomeranč. A co myslíte? Ano, byl tam ! :))) Včetně úžasné madagaskarské vanilky a jasmínu.
Flakonek, tak ten je vážně roztomilý a přitom luxusní. Je akorát do ruky, baňatý, zlaté barvy a s rozkošným černým přívěškem.


Pojďme tedy ke složení :

  • hlavní tóny   -   broskev, ylang - ylang, indický jasmín, madagaskarská vanilka, jasmín, kokos,
 pomeranč, jantar

Tato vůně vydrží také poměrně dlouho, ale zas ne tolik co předchozí dvě.




S příchodem teplého jarního počasí a poté léta nemám však každý den chuť nastříkat se parfémem a stačí mi jen lehoučké navonění. 
K tomu nejlépe poslouží tělové spreje.





V současné době střídám tři tělové spreje ( nebo chcete-li - tělové závoje ). Jejich výhoda spočívá v tom, že jsou samozřejmě lehčí než parfémy, což si myslím, že je v teplém nebo horkém počasí jejich výhoda. Navonět se můžete kolikrát za den chcete, protože nemají žádnou super extra výdrž a přitom vás nikdo nemůže osočit z toho, že jste v tom pařáku teda pěkně "nasmraděné" ! :)


BENETTON - Arousing Watermelon



V současné době mnou nejpoužívanější tělový sprej.

Benetton nabízí těchto tělových sprejů opravdu širokou škálu. Myslím, že je jich snad okolo 12 druhů. Vesměs jsou to nejrůznější ovocné a květinové vůně. Seženete je v malých drogerkách nebo na internetu. Cena bývá cca od 150 do 200 Kč. Já ho koupila v drogerii za 199 Kč. Poctivě jsem aspoň mohla očichat všechny druhy, ale stejně jsem věděla, že půjdu do melounu, ze kterého jsem tak trochu zblblá díky Dermacolu a jejich melounovému sprcháči a peelingu ;)
Je fakt lehký, osvěžující a na léto bude úplně ideální.


AVON - Caribbean Paradise



Tak, a jsme ještě jednou zpátky u Avonu.
Mám tu toaletní vodu a tělový sprej z řady Caribbean Paradise. Tohle combo patří mezi květinově-ovocné vůně a je to prostě ideální vůně k moři. A když u moře nejste, tak stačí k této vůni přičichnout a jste hned na pláži ;) Vážně, je to tak, tahle toaletka se sprejem pro mě prostě znamenají moře, pláž, slanou vodu a palmy okolo. Je totálně božsky svěží, čistá a jak píše výrobce....dodá Vašemu tělu auru léta.
Já na ni nedám dopustit a klidně si ji zase koupím znova. Teď zrovna jsem se dívala, že na avon.cz ji mají slevněnou z 229 Kč na 89 Kč. No, nekupte to!

Složení :
  • hlavní tóny   -   mango, ambra, mořský vánek, ibišek, jantar
......no nevím, jak dostali do lahvičky mořský vánek :) , ale budiž, výrobce je výrobce a já nad tím nějak koumat nebudu. No ale fakt je, že já tam ten vánek fakt cítím ;)



       DIOR - Miss Dior 

 ROBERTO VERINO - Gold Bouquet 

 VIKTOR ROLF - Bonbon


A na závěr taková pidi midi voňavá tečička.....

Proč tak zdrobněle? To se hned dozvíte. Jedná se totiž o mé tři malé miláčky vzorečky ze Sephory.



Málokdy se mi stane, že když někde dostanu vzorky vůní, že mi voní. Nevím čím to je, ale fakt jsem vždycky dostala vzorečky něčeho, co mi nešlo pod nos a já to nakonec vyhodila. Ale při mých posledních nákupech v Sephoře se mi sešly tři vzorečky a vážně jsou tak úžasné, že kdybych v budoucnu dostala některý z těchto parfémů, tak se určitě nebudu zlobit :) Nebudu se o nich rozepisovat dopodrobna, mám přece jen (zatím) vzorky. Podrobnější info o parfémech a jejich složení si můžete najít např. na parfums.cz.

Miss Dior      
Jemná, ženská, elegantní vůně. Cítím v ní takový ten jemný voňavý závan pudru.

Gold Bouquet 
Jemná vanilková vůně s příměsí violky a růže. Zároveň je i osvěžující díky ovocným složkám.    
          
Bonbon 
Tak tahle vůně je pro mě naprostá bomba. Přiznám se, že občas si ji jen tak stříknu na ruku,abych k ní mohla čichat. Pro někoho asi bude přeslazená, protože je fakt bonbonová až cukrová. Ale přitom strašně příjemná. Znáte takové ty pěnové JOJO zmrzlinky? Pamatuju se, že když se začaly vyrábět, byla jsem z vůně těchto bonbonů úplně unesená. A to je přesně tenhle parfém. Přitom je ale i svěží. Dívala jsem se na složení, a tu úžasnou sladkost v něm způsobuje karamelová složka a tu osvěžující část mají na svědomí mí oblíbenci pomeranč, mandarinka, broskev, květ pomerančovníku a jasmín. Základem vůně jsou různá dřevitá aromata.


Tak to by bylo asi tak všechno k mým vůním. Třeba je mezi těmi mými i ta Vaše :-)

2 komentáře:

  1. Tu La vie belle naprosto chápu. Je to má nejpoužívanější vnavka. Většinou když mi nějaká dojde, znovu si ji nekoupím, protože to chci střídat. Ale tahle ne, tu si budu kupovat asi do smrti!
    Lumiere of Fashion

    OdpovědětVymazat
  2. Taky si myslím, že si ji někdy příště znovu pořídím.Ale vzhledem k velkému balení co mám, to asi bude ještě nějaký ten pátek trvat :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost :-)
Jen prosím pište slušně,komentáře jsou moderované a objeví se až po schválení.Děkuji za pochopení ;-)