neděle 24. ledna 2016

Jak mám uloženou kosmetiku

Tenhle typ článku je na blozích hodně populární a i mě samotnou vždycky baví mrknout se, jak někdo jiný skladuje něco pro mě tak oblíbeného, jako je kosmetika ;) Strašně ráda se kochám všemi těmi kosmetickými stolky s plno šuplíčky, poličkami, dózičkami, kelímky, svíčičkami a dalšími serepetičkami. Však všechny jistě víme, o čem mluvím ;) Takový krásný bílý stůl je mým velkým snem, ale bohužel tohle přání je zatím ještě v nedohlednu. Každopádně doufám, že max tak do dvou let se i já dočkám. Momentálně by to u nás totiž nešlo. Takový koutek bych ráda měla v ložnici, ale tu s námi obývá ještě malý syn, který kolikrát ještě ráno spí, když já vstávám do práce, takže svítit tam a malovat se po ránu by bylo nerealizovatelné. Nedej bože, když tam ještě chrní moje drahá polovička a já mu tam bliknu, abych se začala hrabat ve šminkách :)
No, takže tím pádem veškerá má kosmetika je uložená na různých místech v koupelně. Zatím mi to vyhovuje, mám v tom už určitý systém, který mi vyhovuje, i když můj manžel si myslí, že naše koupelna je plná kopy lahviček a kelímků s neidentifikovatelným obsahem. Podle něj stačí mít v koupelně 7 věcí - hřeben, kartáček, pastu, sprcháč, šampón, ručník a holící strojek. A jako takové věci "navíc" antiperspirant a nějakou voňavku. Ale to už je absolutní maximum.
Jak samy za chvíli uvidíte, tak zas tolik věcí v koupelce nemám, podle jiných blogerek jsem úplná břídilka :D Těch věciček je tak akorát, stačí mi a samozřejmě průběžně stále něco nakupuji. Např. ještě tak před dvěma lety jsem měla jeden makeup i pudr a tvářenku ani jednu. Tak od té doby jsem pravda trochu co do množství popojela.
Tak se na to pojďte mrknout......

Jako první Vám chci ukázat co se ukrývá v naší KOUPELNOVÉ SKŘÍŇCE.




Tak to je ona, a doufám, že mě nesepsujete, že tam mám binec :) Náhodou určitý systém to má, tak Vám ukážu blíže každé "patro".


Úplně nahoře stojí různé toaletky a voňavky, suché šampóny, nejrůznější spreje na vlasy a vzadu ústní voda. Můj milovaný parfém La Vie Est Belle tu chybí, ten mám v ložnici ve skříni.


Ve skříňce v nejhořejším patře jsou především makeupy (ve dvou řadách) a vpravo nějaké sáčky s maskama. Vlevo se nachází skromný koutek mého muže s jeho parfémky. No, je to vlastně jediné místo v celé skříňce, kde jsou nějaké jeho věci ;) Taky tam dávám synkovy šumivé tablety do vany z DM.


V prostřední polici nalevo mám zásobu masek, olejíčků a dalších "vychytávek" na vlasy. Teď tam vzadu vidím ještě i masku na obličej. No a pak je tam v pytlíku depilátor, vedle bruska na nožky Scholl, mezizubní kartáčky, ořezávátko, báze pod makeup a krabička s "uchošťoury".


No a dole najdeme krémy na ruce a nohy, masky na obličej, krémy na obličej a oči a paletky stínů. Vzadu ještě z pohárku trčí kartáček manžela, který je často na cestách, a tak má kartáček schovaný tady.
Na boku celé skříňky visí na háčku odličovací tampóny.

To by byla skříňka a pojďme kuknout, copak mám NA PRAČCE.


Možná některé poznáváte úložný látkový box z IKEY. V něm máme zubní pasty, kelímek s kartáčky,sponky, gumičky, micelárku, která se nevejde do police, Nivea mléko na tělo a hřebeny. Jsou tam i nějaká tělová másla a v taštičkách dámské hygienické potřeby a nějaká dětská kosmetika.

Nad pračkou je TŘÍPATROVÁ POLIČKA......




Ta je tak různě ověšená čelenkama a skřipcema. Jinak se na ní nachází odshora laky na vlasy, spreje a antiperspirant. Potom různé emulze na tělo, Balea krém na nohy a dětské krémy. Úplně dole jsou produkty k odličování.


A teď přichází na řadu moje nejoblíbenější místo -
KARTONOVÁ KOMODKA S DEKORATIVKOU ;)


Jak vidíte, tak nahoře trůní štětce - nalevo štětce od Zoevy, vedle nich různé štětce na obličej a na oči. Pak tam mám skleněnou dózičku na odkládání náušnic a prstýnků, které momentálně nosím a vpravo taštičku na šminky do práce, kam si dávám ráno pár nezbytností a beru do kabelky sebou do rachoty :) Teď koukám, že fotky jsem nefotila v jeden den, takže zde ještě vidíte tělová másla, která už ale byla přemístěna na pračku (viz foto výše).

A teď si otevřeme šuplíčky......





V šuplících úplně vlevo se v horním nachází pudry, bronzer a rozjasňovač.
V dolním pak mají své místo tvářenky.



Ve druhém sloupečku zleva najdeme nahoře řasenky, báze pod oční stíny a produkty na obočí.
Dole mám pak uloženy stíny -mona, dua i tria, prostě všecky kromě paletek.



A dále mám uloženo následující......nahoře balzámky na rty a korektory, a dole všechny možné tužky na oči.



A už jsme na pravé straně komody. Zde jsou v horní zásuvce rtěnky, které používám nejčastěji, a v šuplíčku dole rtěnky a lesky, které používám méně častěji než ty horní :)




Úplně nakonec se koukneme na vanu a na poličku nad ní. Tady to máme určitě všechny stejné. Nachází se tu sprcháče, šampóny, kondicionéry, sprchové peelingy, pěny, houby, žínky, popř. věci na holení.

Uff. Děkuju, jestli jste tenhle článek daly až do konce a zároveň se omlouvám za ne zrovna ostré fotky. V koupelně ale nemáme okno, či-li je tu totální absence denního světla, a umělé světlo a lampička, co tu jsou, jsou s úspornými žárovkami, které to tady nijak extra nenasvítí :(

Doufám, že se Vám článek aspoň trochu líbil a zajímalo by mě, jestli skladujete kosmetiku tak jako já v koupelně anebo máte na dekorativku nějaký svůj super koutek s božím stolečkem? ;)

18 komentářů:

  1. Máš v tom skvělý systém, já bych ale nemohla mít všechno v koupelně, asi by mě nebavilo ze všech těch poliček pořád všechno odklízet, utírat prach a pak zase nandávat. :D Z těch fotek co jsi postla se mi moc líbí vaše koupelna, je moc pěkná! :)
    Jinak tedy já se v prosinci dočkala svého kosmetického stolku, předtím jsem měla komodu z ikey na svoje věci a zrcadlo plus rtěnky na pracovním stole, který jsme obývali společně s počítačem přítele... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím systémem máš pravdu. Když se ráno líčím, tak jak postupuju od krému a makeupu, které jsou ve skříňce ke komodce, tak v ní mám v těch šuplíkách všechno postupně tak, jak se maluju, na konci končím u rtěnek :)

      Vymazat
  2. Chemicky arzenál :-) Tak ja mam toho menej a dekorativku mam uskladnenu na kozmetickom stolceku mimo kupelne.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, úplné zbraně hromadného ničení ;) Obzvlášť pro mého manžela :D

      Vymazat
  3. Kosmetiku skladuju taky v koupelně, protože v ložnici není místo na toaletní stolek. Líbí se mi, jak máš vše uspořádané. Kde jsi sehnala kartonovou komodku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Komodku jsem koupila na http://www.proporadek.cz/. Doporučila jsem tenhle eshop i Škodulce a tuhle komodku už má také ;)

      Vymazat
  4. Super článek, ráda jsem se pokochala:-) Přítel toho v koupelně taky moc nemá, já bych řekla, takové chlapské minimum, ono taky kdyby toho měl víc, tak už bychom měli trochu potíže se tam vměstnat, když toho tam tolik zabírám sama:-D Moc se mi líbí ta kartonová komodka s dekorativkou:-)
    Jinak, já jsem si před pár lety pořídila toaletní stolek, vybrala jsem ho na Aukru, vyhovoval mi designově i rozměrově a v šuplících mám dekorativku a laky na nehty, na ploše mám organizéry s další dekorativkou, voňavky, odličovací kosmetiku, péči o pleť, krémy na ruce.. No a zbytek pečující kosmetiky na pleť, tělo i vlasy mám uskladněné v koupelně - ve skříňce, na poličkách a na vaně:-) A pak mám ještě pár zásuvek od komody vyhrazené čistě na zásoby, kde skladuji kosmetiku, kterou mám nasyslenou do zásoby a zatím nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za hezký komentář :) Vidím, že jsi taky kosmetický maniak ;)

      Vymazat
  5. Ty brďo, já jsem úplný břídil :D. My teďka předěláváme koupelnu, takže se teprve s těma svejma serepetičkama zabydluju (toaletka v ložnici asi také zůstane jen snem). Chtěla jsem taky otevíratelný zrcadlo se skříňkou, ale to mi bohužel doma neprošlo, tak mám aspoň celou jednu skříňku a šuplíky dva.
    Ještě jsem se chtěla zeptat, nemáte ty obklady ze Sika? :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, promiň, máme tuhle koupelku už tři roky a výrobce už fakt nevím. Přeji hodně zdaru při rekonstrukci, já doufám, že už mě nikdy žádné stavební práce doma nepotkají ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky pěkné zásobičky, jak se tak dívám na fotky :D Koupelna je krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) No, moc toho nemám, ale syslím poctivě dál ;-)

      Vymazat
  8. Je toho spoustu :D líbí se mi systém s papírovou komodou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně zas připadne, že toho moc nemám. Komoda je z www.proporadek.cz :-)

      Vymazat
  9. Máš to krásně uspořádané a zrovna málo toho teda nemáš :D :)

    OdpovědětVymazat
  10. Máš toho dost, já mám produkty, které používám denně v koupelně, dekorativku v komodě a zásoby kosmetiky mám v šatní skříni v úložném boxu. :)

    lifestyle and beauty

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost :-)
Jen prosím pište slušně,komentáře jsou moderované a objeví se až po schválení.Děkuji za pochopení ;-)