čtvrtek 11. června 2015

Odličovače očí - Yves Rocher vs. Balea

Protože už nějaký ten pátek testuji dva výše uvedené dvoufázové odličovače očí , tak myslím, že právě nastal čas se na ně tady podívat.




Yves Rocher - expresní odličovač na oči s chrpou


Tento produkt jsem si kupovala ze zvědavosti, protože jsem na něj četla jen samou chválu a někteří ho označují za svůj " svatý grál ". Odličovače na oči docela střídám, protože já prostě nedokážu vydržet u jedné značky, když je taková široká nabídka a stále nějaké novinky.
Výrobek je v hezké plastové lahvičce, která se drží dobře v ruce. Má klasický šroubovací uzávěr a na dávkování malou dírku, takže nehrozí, že by Vám toho vyhrklo ven moc.
Tento odličovač je speciálně vyvinut pro citlivé oči a nositele kontaktních čoček. Výrobce uvádí, že v pohodě odstraní i voděodolný make-up, nezanechává mastný film a pleť zklidňuje a osvěží. Uklidňující účinek má na svědomí voda z ekologicky pěstované chrpy .




Použití je jednoduché.
Jako u všech dvoufázových produktů zatřepeme, naneseme a odličujeme :)
Můžu tedy z výše uvedeného potvrdit, že odličovač skutečně odstraní vše co má a oči nedráždí. Osvěžení po použití je prostě normálka, jako u spousty ostatních výrobků tohoto typu. Nepřipadne mi, že by složka z chrpy způsobovala něco zázračného co jiné odličováky ne.
Make-up samozřejmě nesleze hned, musí se nechat na oko chvíli na tamponku působit a pak začít stírat. Nemyslete, že přiložíte mokrý tampon na oko, jednou dvakrát setřete a šminky jsou pryč. Lepší je nechat chvíli na oko působit, pak to jde dolů lépe. Pakliže totiž máte kvalitnější řasenku, chvíli práce si s odlíčením dáte.

A cena?
Na eshopu YR seženete tuto 125 ml lahvičku za 139 Kč ( a to je ještě prý v akci ze 199 Kč).
Kdybyste mě zabili, tak už nevím za kolik jsem ji pořídila já. Kupovala jsem ji v obchůdku YR ve Zlíně.

A teď druhý pán na holení.........


Balea - dvoufázový odličovač očí



Odličovač od zn. Balea mě v DM zaujal z toho důvodu, že když jsem ho uviděla v regále, hned mi připomněl odličovač od Yves Rocher, který mi doma trůnil v poličce.
Cena je za 100 ml cca 68 Kč a mě hned napadlo ho zkusit, jestli je za vlastně poloviční cenu srovnatelný s YR.



Výrobce píše, že tento produkt taktéž odstraňuje voděodolný make-up a je také vhodný pro citlivé oči a nositele kontaktních čoček. Obsahuje provitamín B5, který hydratuje a chrání pokožku kolem očí. Balení je taky klasika - plastová lahvička co hezky padne do ruky, šroubovací uzávěr a malá dírka na dávkování.
Tak jsem je kluky postavila v koupelně vedle sebe - dva krásné modrásky, a postupně začala testovat. Odličovala jsem s nimi různé druhy řasenek, stínů a tužek. Dokonce i stylem, že jedno oko jedním a druhé druhým odličovačem.

A výsledek?
Pro mě osobně jsou oba tyto výrobky úplně stejné!

Skutečně......odličují úplně stejně a po použití je mé okolí očí osvěžené naprosto stejně. V očích mě nepálí a neštípe ani jeden z nich.

Ale pozor - dva rozdíly mezi nimi jsou.....

  • cena      -       Yves Rocher je v podstatě jednou tak drahý než Balea
  • promíchávání složek v produktu     -    složky v Balee se spojují o dost rychleji, takže tady se musíte smířit s tím, že s lahvičkou častěji " šejkrujete". V YR se složky spojují skutečně o dost pomaleji


Samozřejmě je možné, že někomu nemusí některý tento odličovač sedět třeba kvůli některé ze složek a pak ten druhý bude pro něj lepší.
Mně však sedí oba ( i když už jsem měla i lepší odličovače očí), takže v mém případě je pak rozhodnutí o tom, jestli chci utratit víc peněz nebo ušetřit, a v tom případě prostě víc protřepávat :)))



5 komentářů:

  1. Mám taky ten od YR a jsem z něho celkem zklamaná. Asi mi moc nesedl a nesouhlasím s tím, že na oblečeji nezanechává mastný filtr.. :)

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu,i mně nechává mastný film,ale to mi neva.Mě taky nenadchl,lepší odličovače už jsem měla od Ryoru,Nivey a Green Line.Chci příště zkusit Ziaju :-)

      Vymazat
  2. Já jsem teda dlouho hledala něco, co mi na očích nebude vadit a uspěla jsem až s tím od YR.. jistěže je mastnější, což lze ostatně vidět na tom, že má dvě fáze ;) Což mi připadá z hlediska funkčnosti spíš jako plus. Ostatně po každém odlíčení si oplachuji obličej vodou..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám štěstí,že mi na očích většinou nic nevadí a ten mastný film beru jako plus.Mému očnímu okolí to dělá dobře.U odličovače mi jde hlavně o tu rychlost odlíčení,abych oči nedřela moc dlouho.

      Vymazat
  3. Ja som zatiaľ skúšala iba ten od Balei a je úžasný, fakt skvelý, nevidím na ňom nič zlé, odlíči všetko a dokonale, poradí si aj s vodeodolnými líčidlami a je za fakt prijateľnú cenu.
    Bianka

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za Vaše komentáře, dělají mi velkou radost :-)
Jen prosím pište slušně,komentáře jsou moderované a objeví se až po schválení.Děkuji za pochopení ;-)